« Oyun Haberleri
Aralık 05, 2020 01:46

Android telefonlarda videoya Altyazı Nasıl Eklenir?

Android'de bir videoya nasıl altyazı ekleyeceğinizi öğrenin. Bu iki farklı yöntem, filmleriniz, dizilerin ve diğer videolarınız için etkili aboneler eklemenizi sağlayacaktır.

Android telefonlarda videoya Altyazı Nasıl Eklenir?


Altyazı Ekleme Nedenleri


Birinin bir videoya kendi altyazılarını eklemek istemesinin birkaç nedeni olabilir. Aşağıdakilerden herhangi biri (veya hiçbiri) olabilir:

  1. Birincisi, konuşulan dili yorumlama konusunda en iyisi olmayabilirsiniz. Bu sizin ana diliniz olmayabilir ve aynı zamanda oldukça akıcı olduğunuz bir şey de olmayabilir. Bu nedenle, anadilde altyazıya sahip olmak size kesinlikle daha fazla fayda sağlayacaktır. Dili gerçekten anlamadan söylenen her şeyi anlayabilirsiniz.
  2. İkincisi, belirli bir dilin yeni kelimelerini kullanmak isteyebilirsiniz. Bazı şovlar sizin için anlamsız olan kelimeleri kullanacaktır. Öte yandan, bazı kelimeler sizin için tanınmayan bir bağlama oturtulacaktır. Her iki durumda da, izleme sırasında altyazılara sahip olmanız için her iki örnek de mükemmeldir.
  3. Bir neden daha altyazılara sahip olmanın rahat olması olabilir. Belki işitmen en iyisidir. Bu nedenle, birinin sözlerini yorumlamak için çok uğraşmak yerine okuyabileceğiniz bir çift aboneye sahip olmak her zaman güzeldir.

Bu kategorilerden hangisine girdiğinize bakılmaksızın, altyazılar, videoların keyfini çıkarmak için hoş bir alternatiftir. Bununla birlikte, aşağıda, bu altyazıları henüz sağlanmamış olan video oynatıcılara nasıl ekleyebileceğinizi açıklayacağız.


Android'de Videoya Altyazı Nasıl Eklenir


Şimdi, Android videolarına nasıl altyazı ekleyebileceğinizi tam olarak açıklayacağız. Bu süreç mutlaka çok zor olmamalı.

Bu yüzden endişelenmeyin, sadece birkaç adımda kendinizi videolarınızda net ve özlü altyazılar hazırlayabileceksiniz. Sebep ne olursa olsun herkesin filmlerini, şovlarını ve diğer videolarını izlerken altyazı okuma hakkı vardır.

Google Play Store'da bulunan çoğu video ve film oynatıcısı, altyazıları destekleme özelliğiyle zaten varsayılan olarak gelmelidir. Ancak, durumun böyle olmayacağı birkaç durum vardır. Temel Android video oynatıcı, altyazı etkin olarak gelmeyebilir.

Bunun nedeni, altyazıların gerçek videodan ayrı bir dosya olarak gelmesidir. Bu nedenle, bazı durumlarda, bu altyazıların indirilmesi ve ardından videonuza eklenmesi gerekecektir.


Android için VLC'de Altyazı Ekleme


Android için VLC, Android için en popüler video oynatıcılardan biridir. Bu yüzden, kendi altyazılarınızı Android mobil cihazınıza eklemek için bunu bir örnek olarak kullanacağız. Neyse ki, birçok film, TV şovu, müzik videosu ve daha fazla video eğlence biçimi için altyazı dosyalarıyla dolu birçok farklı web sitesi var! Dahası, bu abonelerin çoğu Android cep telefonunuza indirmek için %100 ücretsizdir.


Tek yapmanız gereken ilgili web sitesini ziyaret etmek ve istediğiniz şovu veya filmi aramaktır. Altyazılar mevcutsa, sizin için hemen bir indirme bağlantısı olmalıdır.

Bilgisayarınızdan indirmeyi seçerseniz, daha sonra bunları Android'in İndirilenler klasörüne aktarmalısınız . Bu, VLC Player'ın bulmasını çok daha kolay hale getirecektir.

Daha sonra, Android cihazınıza zaten indirdiyseniz, VLC oynatıcısını açmanız gerekir. Şimdi, altyazılar aslında İndirilenler klasöründeyse, videonuzu başlattıktan sonra oynatıcıya otomatik olarak eklenmeleri gerekir. Aksi takdirde, altyazı düğmesine gitmeniz ve Oynat'ı ve ardından Altyazı dosyası seç'i seçmeniz gerekir .



Buradan altyazılarınızı manuel olarak da bulmanız gerekecek. Bunları bir SD karta kaydettirdiyseniz, görünmeyebilirler. Bu durumda, Ayarlarınıza ve ardından Gelişmiş cihazları göster seçeneğine gidin .

Bu yapıldıktan sonra, hem dahili belleğinizi hem de SD kartınızı görüntüleyebilmelisiniz. Şimdi, geriye kalan tek şey indirdiğiniz altyazılarınıza gitmek ve gitmekte fayda var.



Android için Altyazı İndiricisini Kullanma

Bir sonraki yöntem, Android için bir altyazı indirme uygulaması olacaktır. Bunlar, yukarıda listelenen tüm süreci herkes için çok daha kolay ve basit hale getirecektir. Aynı altyazıları bulma sürecinden tekrar tekrar geçmek oldukça can sıkıcı ve hatta can sıkıcı hale gelebilir. Ve bu indiricilerin en iyi yanı, mevcut mevcut video oynatıcıların çoğuna entegre edilebilmeleridir.

Bu nedenle, Android'in kullanabileceği farklı altyazı indirici uygulamalarını listeledik:

GMT Altyazıları:

GMT Subtitles, aynı zamanda reklamsız olan kullanımı ücretsiz bir uygulamadır. Bununla birlikte, yalnızca Android 4.0 ve üstü ile uyumludur.



Nasıl çalışır: Uygulama, dosyalarınızı otomatik olarak herhangi bir video için arayacak ve ardından hepsini arayüz aracılığıyla görüntüleyecektir. Artık hangi videoyu izlemek istediğinizi seçebilirsiniz. Buradan altyazılar videonuza otomatik olarak eklenecektir.

Altyazıları Al:


Sırada Altyazıları al uygulaması var. Bu uygulama reklam desteklidir ve basit bir kullanıcı arayüzü içerir. GMT Altyazılarına benzer şekilde çalışır. Yani, dosyalarınızda bulunan tüm videoları otomatik olarak arayacaktır. Ancak bazı videolar alınmayabilir. Bu durumda, onları yine de manuel olarak arayabilirsiniz.

Bir video seçtikten sonra, uygulama mevcut tüm olası altyazıların bir listesini gösterecektir. Alt Yazı Al ile ilişkilendirilmiş 170'in üzerinde farklı dil vardır. Bu nedenle, daha önce altyazı kullanma nedenlerinde belirttiğimiz gibi dili değiştirebilirsiniz. İndir düğmesine dokunun ve videonuza altyazı eklemeye başlayacaksınız.

Sonuç

Ve artık  hazırsınız. Artık tüm favori programlarınızı, filmlerinizi ve diğer videolarınızı tam ve net altyazılarla izleyebilirsiniz!


Diğer Haberler