« Oyun Haberleri
Kasım 10, 2020 00:59

Among Us Nasıl Oynanır ? Among Us Oyununda Katili Nasıl Keşfedersiniz ?

Among Us Nasıl Oynanır ? Among Us Oyununda Katili Nasıl Keşfedersiniz ? Eğlenceli, heyecanlı ama aynı zamanda zorlu bir aksiyon oyunu arıyorsanız Among Us oyununu mutlaka denemelisiniz.

Among Us Nasıl Oynanır ? Among Us Oyununda Katili Nasıl Keşfedersiniz ?

En az dört oyuncuyla ve en fazla 10 kişiyle oynamanız gereken gizem çözen çok oyunculu bir aksiyon oyunudur. Tüm oyuncular Mürettebatın bir parçası olarak etiketlenecektir. Amaç, çok sayıda oyuncu olduğu düşünüldüğünde, o kadar da zor olmaması gereken birkaç görevi tamamlamaktır.


Among US APK dosyasını buradan indirebilirsiniz.


Ancak oyunu daha heyecanlı ve zorlu hale getirmek için her oyuncu Mürettebat üyesi olmayacak. Impostor rolünü oynayacak bir veya en fazla 3 oyuncu olacak. Sahtekar'ın rolü, Mürettebat Arkadaşlarının görevlerini tamamlamasını ve hepsini öldürmesini engellemektir. Sahtekarlar oyunun bir parçası olduğu için, Mürettebat Üyelerinin oyunu kazanmak için yapması gereken bir başka görev de, Sahtekarların maçta kim olduğunu belirlemek ve oylamaktır.


Oyun kulağa basit geliyor ama öyle değil. Özellikle gerçek insanlarla oynadığınızı düşünürseniz, oyunda olacak birçok farklı dinamik var. Bu yüzden basit görevleri tamamlamak ve hatta Sahtekar'ın kim olduğunu bulmak göründüğü kadar kolay olmayacak. Bu oyunda yeni iseniz, yapmanız gerekenlerin başında kafanız karışabilir.

İster Mürettebat ister Sahtekar olun, görevlerinizi düzgün bir şekilde yapmakta zorlanabilirsiniz veya oyunun nasıl çalıştığını anlamak da zor olabilir. Ancak endişelenmenize gerek yok, çünkü bu makale Android için Among Us oyununu nasıl oynanacağını daha iyi anlamanıza yardımcı olacak yeni başlayanlar için bir rehber.


Among Us Nasıl Oynanır?


Among Us nasıl düzgün oynanacağını anlamanıza yardımcı olmak için, bu oyunu daha ayrıntılı bir şekilde inceleyelim ve nasıl oynandığını görelim. Yukarıda belirtildiği gibi, bu, amacınızın görevleri tamamlamak veya Sahtekarları kovmak ya da her şeyi sabote etmek ve Mürettebat üyelerini öldürmek olacağı, gizem çözen çok oyunculu bir aksiyon oyunudur. 1, 2 veya 3'ü Sahtekar olmak üzere en az dört ve en fazla 10 oyuncuyla oynayacaksınız. Oyunu arkadaşlarınızla oynamayı, özel bir sunucu oluşturmayı veya herkes için tek bir WiFi ağı kullanarak yüz yüze yapmayı seçebilirsiniz.


Kişiselleştirmek için Farklı Kozmetikler


Among Us başka insanlarla oynayacağınız için, kendinizi diğerlerinden farklı kılmak için bir fırsat sunuyor. Öncelikle kullandığınız avatarın rengini değiştirerek karakterinizi özelleştirebilirsiniz. İkinci olarak, avatarınızın oyunda nasıl görüneceğini daha da kişiselleştirmek için farklı şapkalar takabilirsiniz. Ve son olarak, avatarınızın oyunda öne çıkmasını sağlamak için havalı görünümlü kaplamalar satın alabilirsiniz. Yine de, karakterinizin renginin otomatik olarak değişeceğini hatırlamak önemlidir, özellikle de katıldığınız sunucuda seçtiğiniz orijinal rengi kullanan biri varsa.


Kullanılacak Farklı Haritalar ve Diller

Karakterinizi kişiselleştirmenin yanı sıra, oynamak istediğiniz haritayı ve oyunun oynamasını istediğiniz dili de seçebilirsiniz. Kullanabileceğiniz üç farklı harita vardır: The Skeld, MIRA HQ ve Polus. Her haritanın farklı düzenleri ve tahliye edilen oyuncularla nasıl başa çıkılacağı olacaktır. Oynarken nereye gideceğinizi bilmek için onlara kendinizi alıştırmanız en iyisidir.

Oyun ayrıca 6 farklı dilde, İngilizce, Korece, İspanyolca, Rusça, Arapça ve Portekizce mevcuttur. Dil, oyunda yer alacak yazılar içindir, sohbet işlevi için gerekli değildir. Tartışmalar sırasında insanlar kullanmayı tercih ettikleri dilde konuşmaya veya sohbet etmeye devam edecek.

Mürettebat Arkadaşı veya Sahtekar olmanın rastgele seçildiğini hatırlamak önemlidir. Oyun başlamadan hemen önce rolünüzün ne olduğunu bileceksiniz. Bu yüzden, Mürettebatın bir parçası mı yoksa bir Sahtekar mı olduğunuzu bilemeyeceğiniz için oyunu nasıl oynayacağınızı planlamak kolay olmayacak. Ne yapacağınızı daha iyi anlamak için her rolü tartışalım.


Mürettebat Üyeleri


Bu, Among Us oynadığınızda muhtemelen alacağınız en yaygın roldür. Bunun nedeni, Sahtekarlardan çok daha fazla Mürettebat üyesi olmasıdır, bu nedenle oyunu her oynadığınızda büyük olasılıkla bu rolü üstleneceksiniz. Mürettebatın bir parçası olarak nihai hedefiniz, verilen tüm görevleri tamamlamaktır. Kartınızı kaydırmak veya gücü belirli odalara yeniden hizalamak gibi çoğu basit ve uygulaması kolaydır.

Herkesin tamamlaması gereken 4-5 görev vardır ve bunlar haritaya yayılmıştır. Görevleri tamamlamanın yanı sıra, Sahtekarların sabote ettiği şeyleri de düzeltmeniz ve ayrıca onları gözetmeniz gerekecek. Oyunu kazanmak için ya tüm Mürettebat üyeleri ölmeden önce tüm görevleri tamamlamanız ya da tüm Sahtekarları başarıyla çıkarmanız gerekir. Her Mürettebat üyesi, bir acil durum toplantısı düzenleme olanağına sahip olacaktır.

Muhtemel Sahtekar'ın kim olduğuna dair tartışmalar bu toplantı sırasında. Her haritanın Acil Durum Düğmesi, Kafeteryada orta masada bulunur. Reaktörün, oksijenin ve ışıkların sabitlenmesi gerekmediği sürece herhangi bir zamanda olabilir. Bir toplantı genellikle siz veya başka bir oyuncu bir ceset bildirdiğinde çağrılır. Mürettebat üyesi olarak, ister Sahtekar tarafından isterse haksız yere tahliye edilerek öldürüldüğünüzde, hayalet olursunuz. Bir hayalet olarak tartışmalara katılamazsınız, ancak yine de görevleri tamamlayabilirsiniz.

Tartışmalar, özellikle mantıklı insanlarla oynarsanız, genellikle sorunsuz geçebilir. Ancak çoğu zaman, tartışma biraz kaotik bir hal alabilir, özellikle de oyunu suçlamayı ve işaret etmeyi tercih eden insanlarla oynarsanız. Tartışmalar sırasında birden fazla dilin kullanıldığı bir sunucuya katılırsanız işler biraz kaotik olabilir.


Sahtekarlar


Sahtekar olarak, işleri Mürettebat üyelerinden farklı yapacaksınız. Nihai hedefiniz, görevleri tamamlamalarını önlemek için her şeyi sabote etmektir. Ayrıca şüphelenilmekten kaçınmalısınız, bu yüzden yasal bir Mürettebat üyesi gibi görünmenizi sağlamak için yapabileceğiniz bazı görevler vardır. Ancak bunun dışında, çoğunlukla belirli odaları sabote edeceksiniz ve Mürettebat üyelerini tek tek öldürmeye çalışacaksınız.

Etrafta dolaşmayı daha kolay ve daha hızlı hale getirmek için, havalandırma deliklerinden geçebileceksiniz. Bunu farklı odalara gitmek ve şüphesiz Mürettebat üyelerini öldürmek için kullanabilirsiniz. Kill Button için bir soğuma süresi olduğundan, Mürettebat Arkadaşlarını Öldürmek elinizden geldiğince yapılamaz. Soğuma süresinin uzunluğu, katıldığınız sunucuya bağlı olacaktır. Öldür düğmesinin soğuma süresinin olmadığı veya çok kısa olduğu bazı sunucular var, bu nedenle 2 Mürettebat üyesini hızlı bir şekilde öldürebileceksiniz.

Ancak, bekleme süresinin daha uzun olduğu bazı sunucular vardır, bu nedenle genellikle bir seferde yalnızca bir üyeyi öldürebilirsiniz. Ayrıca, şüpheyi sizden uzaklaştırmanın bir yolu olarak kullanabileceğiniz bir Sahtekar olsanız bile bir cesedi bildirebilirsiniz. Tartışmalar genellikle zor kısımdır, çünkü buradaki amacınız sizden şüphelenmekten kaçınmaktır. Bundan kaçınmanın en iyi yolu, sizden şüphelenmeleri durumunda iyi bir mazerete sahip olmaktır. Ayrıca, özellikle diğer oyuncular da suçlamaya başladıysa, şüpheyi başka birine yüklemeye çalışabilirsiniz.


Among Us Sahtekar veya Ekip Üyesi Olmak mı Daha iyi?


Hangi rolü oynamanın daha iyi olduğu, gerçekten tercihinize bağlı olacaktır. Sadece görevleri tamamlamayı tercih eden ve başka bir şey yapmayı tercih etmeyen biriyseniz, o zaman bir Mürettebat üyesi olmak tam size göre. Ancak, sinir bozucu olmayı ve sık sık gizlice dolaşmayı tercih ediyorsanız, bir Sahtekar olmak sizin için daha iyidir. Dikkat edin, daha önce de belirtildiği gibi, bu oyunda hangi rolü oynayacağınız konusunda gerçekten bir söz hakkınız yok. Hepsi rastgele seçilir ve oyun başlamadan hemen önce ortaya çıkacaktır.

Yapabileceğiniz en iyi şey, takımınızın kazanmasına yardımcı olmak için oyun başladığında rollerinizi iyi yapmaktır. Mürettebatın bir parçasıysanız, ya tüm görevleri tamamlarsınız ya da tüm Sahtekarları başarılı bir şekilde atarsınız. Bir Sahtekâr iseniz, amaç tüm mürettebat üyelerini öldürmektir.


Among Us Oynamak


Artık oyunun nasıl çalıştığını ve oyundaki her oyuncunun rolünün ne olduğunu anladığınıza göre, Among Us oynamanın nasıl bir şey olduğunu tartışma zamanı. Oyunu indirip kurduktan sonra yapacağınız ilk şey karakterinizi kişiselleştirmek. Bu, karakterinizin rengini değiştirmenin yanı sıra şapkalar, maskeler, evcil hayvanlar ve hatta bir çocuk gibi aksesuarlar eklemek anlamına gelir. Bir sunucu odasına girdiğinizde görünüşünüz hala değişebileceğinden, özellikle seçtiğiniz görünümü kullanan bir oyuncu zaten varsa, burada çok fazla zaman harcamanıza gerek yok. Özelleştirdikten sonra sunuculara katılmaya başlayabilirsiniz.

 

Oynaması Ücretsiz Oyun Modu


Oyunun bir deneme çalışmasını tercih ederseniz, FreePlay Modunu seçebilirsiniz. Bu modda botlarla oynarsınız ve Sahtekarlar yoktur. Botlar, belirli odalarda durmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Bir toplantıyı bir kez çağırabilirsiniz ve bu botlar oy verecek, ancak herhangi bir tartışma olmayacak. FreePlay Modunun amacı, bir Ekip Arkadaşı olarak yapacağınız farklı görevleri deneyimlemenizdir. Gerçek oyun sırasında, birkaç görevi yerine getirme şansınız bile olmayabilecek şeyler hızlı olabilir.


Diğer Haberler