« Oyun Haberleri
Kasım 10, 2020 00:47

Minecraft Hayatta Kalma Rehberi

Minecraft Hayatta Kalma Rehberi, Minecraft Nasıl Oynanır ? Oyun 2011'de piyasaya sürüldüğünden beri Minecraft, Tetris'in sahip olduğu en üst sırayı devralarak tüm zamanların en çok satan video oyunlarından biri haline geldi.

Minecraft Hayatta Kalma Rehberi

Oyun 2011'de piyasaya sürüldüğünden beri Minecraft, Tetris'in sahip olduğu en üst sırayı devralarak tüm zamanların en çok satan video oyunlarından biri haline geldi. Yıllar geçtikçe Minecraft, hayatta kalma video oyunu başlıkları söz konusu olduğunda en popüler ev isimlerinden biri haline geldi.


Hayatta kalmaktan bahsetmişken, Minecraft dünyası, üstesinden gelmek için zeka ve becerilerin bir kombinasyonunu gerektiren düşmanca bir yerdir. Zaten her iki özelliğe de sahipseniz, ihtiyacınız olan tek şey oyundaki tüm unsurların temel bilgisidir. Bununla birlikte, Minecraft Survival Guide'ın basitleştirilmiş sürümüne hoş geldiniz.

 

Minecraft Hayatta Kalma Kılavuzunun Basitleştirilmiş Sürümü nedir?

Minecraft Hayatta Kalma kılavuzunun basitleştirilmiş versiyonu, oyun için güçlendirilmiş bir kılavuz oluşturmak için hem infografik hem de açıklamanın bir kombinasyonudur. Diğer kılavuzlardan farklı olarak, bu sürüm Minecraft ile ilgili en önemli unsurların veya ayrıntıların tümünü tek bir sayfada içermeyi amaçlamaktadır. Tüm bunlar, oyuncunun oyunu oynarken karşılaşacağı her karakterin ve öğelerin genel açıklamaları ve görsellerinin birleşimiyle mümkündür. Öyleyse Minecraft'ta yeniyseniz ve biraz rehberliğe ihtiyaç duyuyorsanız, aşağıdaki kılavuza göz atmaktan çekinmeyin.

Hayatta kalan herhangi biri gibi, ihtiyacınız olan ilk şey, hayatta kalma oranınızı garantilemek veya artırmak için sağlam bir araç setidir. Bu, oyunda sunulan araçlara ne kadar aşina olursanız, hayatta kalma şansınızın o kadar yüksek olacağı anlamına gelir. Bununla birlikte, resimde gösterilen, oyunda yapabileceğiniz araçların listesidir.

 

Kazmalar

Kazma, Minecraft'taki en önemli araçtır çünkü bu öğeler, diğer öğeleri yapmak için kullanılan malzemeleri toplamak için gereklidir. Minecraft'ta altı tür kazma vardır ve bunların her biri aşağıdaki yöntemler kullanılarak hazırlanmıştır. (Bu aleti işlemek için ana malzemeyi 3 × 3 ızgaranın üstüne ve iki çubuğu da Netherite Kazma haricinde ortasına yerleştirmeniz gerektiğini unutmayın).

  • Ahşap Kazma (Dayanıklılık 59) - Üretim ızgarasına 3 ahşap kalas (meşe, ladin, huş ağacı, orman, akasya, koyu meşe, kızıl, yamuk) ve 2 çubuk yerleştirerek iş yapın. Bu Öğeyi Büyültmek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Tahta kazma, silah olarak ortalama 2,4 DPS (saniye başına hasar) ile +2 hasar verebilir.
  • Taş Kazma (Dayanıklılık 131) - Üretim ızgarasına 3 taş (Arnavut kaldırımı veya kara taşı) ve 2 çubuk yerleştirerek iş yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Taş kazma, silah olarak ortalama 3,6 DPS (saniye başına hasar) ile +3 hasar verebilir.
  • Demir Kazma (Dayanıklılık 250) - Üretim ızgarasına 3 Demir Külçe ve 2 çubuk yerleştirerek üretim yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanabilirsin. Iron Pickaxe, silah olarak ortalama 4,8 DPS (saniye başına hasar) ile +4 hasar verebilir.
  • Altın Kazma (Dayanıklılık 32) - Üretim ızgarasına 3 Altın Külçe ve 2 çubuk yerleştirerek üretim yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanabilirsin. Golden Pickaxe, silah olarak ortalama 2,4 DPS (saniye başına hasar) ile +2 hasar verebilir. Ayrıca, altın kazma, oyuncuların blokları daha hızlı bir şekilde kazmalarına olanak tanır.
  • Elmas Kazma (Dayanıklılık 1561) - Üretim ızgarasına 3 Elmas ve 2 çubuk yerleştirerek üretim yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapiz Lazuli kullanın. Diamond Pickaxe, silah olarak ortalama 6 SBH (saniye başına hasar) ile +5 hasar verebilir.
  • Netherite Kazma (Dayanıklılık 2031) - Üretim ızgarasına 1 Netherite Külçesi ve 1 Elmas Kazma yerleştirerek üretim yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Netherite Pickaxe, silah olarak ortalama 7,2 DPS (saniye başına hasar) ile +6 hasar verebilir. Diğer kazmalardan farklı olarak, bu yenilenemez.

 

Kılıçlar

Kılıçlar aynı zamanda Minecraft'taki en önemli araçlardan biridir, ancak kazma kadar önemli olmasa da (kaynakların toplanması açısından), ancak oyundaki kılıç varyantlarının her birini nasıl üreteceğinizi bilmek Minecraft'ta hayatta kalmanızı sağlamak için çok önemlidir. . Bunun nedeni, kılıçların düşmanları savuşturmada etkili olmasıdır. Tercihlerinize göre bu öğeleri yeniden adlandırabileceğinizden bahsetmiyorum bile. Kazmanın "T" işçiliğinin aksine, kılıç işçiliğinin temelde düz bir çizgi veya "I" olduğunu unutmayın.

  • Tahta Kılıç (Dayanıklılık 52) - Üretim ızgarasına 2 tahta kalas (meşe, ladin, huş ağacı, orman, akasya, koyu meşe, kızıl, eğri) ve 1 çubuk yerleştirerek zanaat yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Ahşap Kılıçlar, Java Sürümü'nde bir silah olarak ortalama 1,6 DPS (saniye başına hasar) ile +4 hasar verebilir. Bedrock Edition'da ise, Wooden Sword daha yüksek dayanıklılık (60) ve daha yüksek hasar (+6) ile geliyor.
  • Taş Kılıç (Dayanıklılık 131) - Üretim ızgarasına 2 parke taşı veya 2 siyah taş (veya her birinin bir kombinasyonu) ve 1 Çubuk yerleştirerek üretim yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Stone Sword, Java Edition'da bir silah olarak ortalama 8 DPS (saniye başına hasar) ile +5 hasar verebilir. Bedrock Edition'da Stone Sword +6 hasara ve 132 dayanıklılığa sahiptir.
  • Demir Kılıç (Dayanıklılık 250) - Üretim ızgarasına 2 Demir Külçe ve 1 Çubuk yerleştirerek üretim yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Demir Kılıç, Java Sürümü'nde bir silah olarak ortalama 9,6 DPS (saniye başına hasar) ile +6 hasar verebilir. Bedrock Edition'da Iron Sword +7 hasar ve 251 dayanıklılık ile geliyor.
  • Altın Kılıç (Dayanıklılık 32) - Üretim ızgarasına 2 Altın Külçe ve 1 Çubuk yerleştirerek üretim yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Golden Sword, Java Edition'da bir silah olarak ortalama 6,4 DPS (saniye başına hasar) ile +4 hasar verebilir. Bedrock Edition'da Golden Sword, 5 hasara ve 33 dayanıklılığa sahiptir.
  • Elmas Kılıç (Dayanıklılık 1561) - Üretim ızgarasına 2 Elmas ve 1 çubuk yerleştirerek zanaat yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Diamond Sword, Java Edition'da bir silah olarak ortalama 11,2 DPS (saniye başına hasar) ile 7 hasar verebilir. Bedrock Edition'da bir Diamond Sword, 8 hasara ve 1562 dayanıklılığa sahiptir.
  • Netherite Sword (Dayanıklılık 2031) - Üretim ızgarasına 1 Elmas Kılıç ve 1 Netherite Külçesi yerleştirerek üretim yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Netherite Sword, Java Edition'da bir silah olarak ortalama 12,8 DPS (saniye başına hasar) ile +8 hasar verebilir. Bedrock Edition'da, bir Netherite Sword 9 hasara ve 2032 dayanıklılığa sahiptir.


Eksenler


Adından da anlaşılacağı gibi baltalar, işçilik için ahşap malzemelerin toplanması için hayati öneme sahiptir. Bu araç aynı zamanda düşmana makul miktarda hasar verebilecek etkili bir silahtır. Bir video oyunundaki çoğu eksen gibi, Minecraft'ta yer alan sürüm, hasar istatistiklerini telafi etmek için düşük bir saldırı hızına sahiptir. Bu öğeyi işlerken, üst kısımdaki ana malzemeler ve alt kısımdaki çubuklar ile "P" veya ters "P" üretim düzenlemesi gerektirdiğini unutmayın.


  •  Ahşap Balta - Üretim ızgarasına 3 ahşap kalas (meşe, ladin, huş ağacı, orman, akasya, koyu meşe, kızıl, çarpık) ve 2 çubuk yerleştirerek zanaat yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Ahşap Balta, Java Sürümü'nde ortalama 5,6 DPS (saniye başına hasar) ile +7 hasar verebilir. Bedrock Edition'da bir Ahşap Balta, bekleme süresi olmadan +3 hasar verir.
  • Taş Balta - Üretim ızgarasına 3 parke taşı veya 3 siyah taş (veya her ikisinin bir kombinasyonu) ve 2 çubuk yerleştirin. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Ahşap Balta, Java Sürümü'nde ortalama 7,2 DPS (saniye başına hasar) ile +9 hasar verebilir. Bedrock Edition'da, bir Ahşap Balta, bekleme süresi olmadan +4 hasara sahiptir.
  • Demir Balta - Üretim ızgarasına 3 Demir Külçe ve 2 çubuk yerleştirerek yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Ahşap Balta, Java Sürümü'nde ortalama 8,1 DPS (saniye başına hasar) ile +9 hasar verebilir. Bedrock Edition'da, bir Ahşap Balta, bekleme süresi olmadan +5 hasara sahiptir.
  • Golden Axe - Üretim ızgarasına 3 Altın Külçe ve 2 çubuk yerleştirerek üretim yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Tahta Balta, Java Sürümü'nde ortalama 7,0 DPS (saniye başına hasar) ile +7 hasar verebilir. Bedrock Edition'da bir Ahşap Balta, bekleme süresi olmadan +3 hasar verir.
  • Diamond Axe - Üretim ızgarasına 3 Elmas ve 2 çubuk yerleştirerek zanaat yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Ahşap Balta, Java Sürümü'nde ortalama 9,0 DPS (saniye başına hasar) ile +9 hasar verebilir. Bedrock Edition'da, bir Ahşap Balta, bekleme süresi olmadan +6 hasara sahiptir.
  • Netherite Axe - Üretim ızgarasına bir Elmas Balta ve bir Netherite Külçesi yerleştirerek üretim yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Ahşap Balta, Java Sürümü'nde ortalama 10,0 DPS (saniye başına hasar) ile +10 hasar verebilir. Bedrock Edition'da, bir Ahşap Balta, bekleme süresi olmadan +7 hasara sahiptir.


Çapalar


Minecraft'taki çapalar tarım alanlarında kullanılıyor. Bu araç, çim blokları dahil toprağı işleyebilir ve toplayabilir. Çapalar ayrıca orak veya tırpan olarak da işlev görür ve diğer bitki bazlı blokları kırmak için de kullanılabilir. Yukarıda bahsettiğimiz araçlara benzer şekilde oyunda da yapabileceğiniz çeşitli çapa türleri bulunuyor. Bir çapa işçiliğinin malzemeleri, ana unsurlar üstte olacak şekilde ters "L" şeklinde yerleştirmenizi veya konumlandırmanızı gerektirdiğini unutmayın.


  • Tahta Çapa (Dayanıklılık 59) - Üretim ızgarasına 2 Ahşap Kalas (meşe, ladin, huş ağacı, orman, akasya, koyu meşe, kızıl, çarpık) ve 2 çubuk yerleştirerek iş yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Tahta Çapa, Java Sürümünde silah olarak kullanıldığında yalnızca +1 ve Bedrock Sürümünde +2 hasar verebilir.
  • Taş Çapa (Dayanıklılık 131) - Üretim ızgarasına 2 parke taşı veya 2 siyah taş (veya her ikisinin bir kombinasyonu) ve 2 çubuk yerleştirerek yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Stone Hoe, Java Edition'da silah olarak kullanıldığında yalnızca +1 ve Bedrock Edition'da +2 hasar verebilir.
  • Demir Çapa (Dayanıklılık 250) - Üretim ızgarasına 2 Demir Külçe ve 2 çubuk yerleştirerek yaratın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Iron Hoe, Java Edition'da silah olarak kullanıldığında yalnızca +1 ve Bedrock Edition'da +2 hasar verebilir.
  • Altın Çapa (Dayanıklılık 32) - Üretim ızgarasına 2 Altın Külçe ve 2 çubuk yerleştirerek üretim yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Golden Hoes yalnızca Java Edition'da silah olarak kullanıldığında +1 ve Bedrock Edition'da +2 hasar verebilir.
  • Elmas Çapa (Dayanıklılık 1561) - Üretim ızgarasına 2 Elmas ve 2 çubukla yerleştirin. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Diamond Hoes yalnızca Java Edition'da silah olarak kullanıldığında +1 ve Bedrock Edition'da +2 hasar verebilir.
  • Netherite Hoe (Dayanıklılık 2031) - Üretim ızgarasına 1 Elmas Çapa ve 1 Netherite Külçesi yerleştirerek üretim yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Netherite Hoe, Java Edition'da silah olarak kullanıldığında yalnızca +1 ve Bedrock Edition'da +2 hasar verebilir.

Kürekler


Minecraft'taki kürekler, kir ve diğer blokları toplamak için kullanılır. Bu alet, envanterinizde başka aletiniz olmadığında da bir silah olarak kullanılabilir. Kürek yapmak, malzemeleri "I" konumuna yerleştirmenizi gerektirir.


  • Tahta Kürek (Dayanıklılık 59) - Üretim ızgarasına 1 Tahta Kalas ve 2 Çubuk yerleştirin. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Tahta Kürek, Java Edition'da bir silah olarak ortalama 2,5 DPS (saniye başına hasar) ile +2,5 hasar verebilir. Bedrock Edition'da, bir Ahşap Kürek +2 hasara sahiptir.
  • Taş Kürek (Dayanıklılık 131) - Üretim ızgarasına 1 Arnavut kaldırımı veya 1 kara taş ve 2 Çubuk yerleştirerek iş yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Stone Shovel, Java Edition'da bir silah olarak ortalama 3,5 DPS (saniye başına hasar) ile +3,5 hasar verebilir. Bedrock Edition'da bir Stone Shovel +3 hasar verir.
  • Demir Kürek (Dayanıklılık 250) - Üretim ızgarasına 1 Demir Külçe ve 2 Çubuk yerleştirerek yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Iron Shovel, Java Edition'da bir silah olarak ortalama 4,5 DPS (saniye başına hasar) ile +4,5 hasar verebilir. Bedrock Edition'da bir Iron Shovel +4 hasara sahiptir.
  • Altın Kürek (Dayanıklılık 32) - Üretim ızgarasına 1 Altın Külçe ve 2 Çubuk yerleştirerek yaratın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Golden Shovel, Java Edition'da bir silah olarak ortalama 2,5 DPS (saniye başına hasar) ile +2,5 hasar verebilir. Bedrock Edition'da Golden Shovel +2 hasara sahiptir.
  • Elmas Kürek (Dayanıklılık 1561) - Üretim ızgarasına 1 Elmas ve 2 Çubuk yerleştirerek üretim yapın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Diamond Shovel, Java Edition'da bir silah olarak ortalama 5,5 DPS (saniye başına hasar) ile +5,5 hasar verebilir. Bedrock Edition'da, Diamond Shovel'in +5 hasarı vardır.
  • Netherite Shovel (2031 Dayanıklılık) - Üretim ızgarasına 1 Elmas Kürek ve 1 Netherite Külçesi yerleştirerek yaratın. Bu eşyayı büyülemek için 3 Lapis Lazuli kullanın. Bir Netherite Shovel, Java Edition'da bir silah olarak ortalama 6,5 ​​DPS (saniye başına hasar) ile +6,5 hasar verebilir. Bedrock Edition'da, bir Netherite Shovel +6 hasara sahiptir.


Tatar yayı


Bir Crossbow, Minecraft'ta yaygın bir mermi aracıdır. Bu silah, mafyaya doğru ok veya havai fişek atmak için kullanılabilir. Bu eşyayı işlemek için malzemeleri yerleştirirken belirli bir model izlemeniz gerekir. 3 × 3 üretim ızgarasında, en üst kısımdaki iki çubuk arasına bir Demir Külçe yerleştirmeniz gerekir. Ortada, iki telin ortasına bir tripwire kancası yerleştirmeniz gerekir. Altta, sol ve sağ yuvayı boş bırakırken ortaya tek bir çubuk yerleştirmeniz gerekir.


Bir tatar yayının dayanıklılığı, oynadığınız sürüme bağlıdır. Java Edition için, Bedrock Edition'da bir tatar yayı 326 ve 464 dayanıklılığa sahiptir. Hasar açısından Java Edition'daki bir Crossbow, minimum +6, maksimum +11 ve ortalama +9 verebilir. Bedrock Edition'da ise Crossbow hasarı her zaman + 9'dur.


Üç Dişli Mızrak ve Yay


Minecraft araçlarımızdaki son iki öğe, yakın dövüş tabanlı Trident ve mermi tabanlı Bow'dur. İlk olarak, yukarıda bahsedilen araçların aksine oyunda işlenemeyen Üç Dişli Mızrak var. Bir Trident elde etmenin tek yolu, Bedrock Edition'da% 15 ve Java Edition'da% 6,25'lik bir düşüş oranıyla bir Drowned'ı öldürmektir. Bir Üç Dişli Mızrak, Java Sürümü'nde ortalama 14,3 DMS (saniye başına hasar) ile +9 hasar (kritik olanlar için 13) verebilir. Bedrock Edition'da, Üç Dişli Mızrak sabit +9 hasara sahiptir.

Minecraft araçlarımızdaki son iki öğe, yakın dövüş tabanlı Trident ve mermi tabanlı Bow'dur. İlk olarak, yukarıda bahsedilen araçların aksine oyunda işlenemeyen Üç Dişli Mızrak var. Bir Trident elde etmenin tek yolu, Bedrock Edition'da% 15 ve Java Edition'da% 6,25'lik bir düşüş oranıyla bir Drowned'ı öldürmektir. Bir Üç Dişli Mızrak, Java Sürümü'nde ortalama 14,3 DMS (saniye başına hasar) ile +9 hasar (kritik olanlar için 13) verebilir. Bedrock Edition'da, Üç Dişli Mızrak sabit +9 hasara sahiptir.

Artık temelleri bildiğinize göre, Minecraft dünyasında zekanızı ve becerilerinizi test etme zamanınız geldi. Minecraft dünyasında hayatta kalmanız için çok önemli oldukları için oyundaki araçların ve varlıkların her birini tanıyın.

Minecraft FULL APK indirmek için tıklayın.

Diğer Haberler